Obiectiv de Suceava - 05-2006
2006-05-31 - Obiectiv de Suceava Eugen Bejinariu
Fostul ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului, de­putatul de Suceava Eugen Bejinariu, a apreciat, ieri, ca restructurarea Guvernului presupune un volum mare de munca, dar si un nou vot īn Parlament pentru noul Guvern, considerīnd ca īn conditiile actuale o remaniere ar fi mult mai eficienta.
Bejinariu a declarat ca o restructurare a Guvernului care presupune comasari de ministere sau īnfiintarea unor ministere noi impune trecerea noii echipe prin Parla­ment.
„ Va fi nevoie de un vot īn Parlament pentru fiecare om din noua echipa si un vot pentru programul de guvernare si implica, sigur, o siguranta a noii echipe dea avea o majoritate in Parlament", a spus Bejinariu. El a mai aratat ca si bugetul va trebui reasezat īn functie de noua structura a Guvernului. „Toata operatiunea estecomplicata, implica foarte multa munca, foarte mare atentie si foarte multe negocieri īntre partenerii de coalitie",a spus deputatul sucevean. El a precizat īnsa ca īn conditiile īn care actualul Guvern are de īndeplinit numeroase cerinte ale Uniunii Europene rezultate din Raportul de tara al Comisiei Europene crede ca restructurarea Gu­vernului nu trebuie sa reprezinte principala preocupare a guvernantilor.
Bejinariu a apreciat ca „mult mai sim­plu, tehnic" ar fi o remaniere a unor ministri care nu au performat, astfel īncīt pīna la Raportul de tara din toamna acestui an Romānia sa recupereze īntīrzierile si sa poata fi primita īn Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007. W.H.)
Articol preluat din Obiectiv de Suceava
 
 
  Articole si interviuri din presa
 
© Bejinariu.ro 2008