Eugen Bejinariu: Sub guvernarile Boc evolutia Romaniei este pur intamplatoare
2010-03-26 - Mediafax Eugen Bejinariu
Vicepresedintele PSD Suceava Eugen Bejinariu a apreciat, vineri, ca guvernarile Boc sunt incoerente, iar evolutia României este "pur întâmplatoare", neexistând o strategie coerenta si nici un program anticriza.
Deputatul Bejinariu a spus, într-o conferinta de presa, ca guvernarile Boc sunt incoerente, fara sa existe o strategie de guvernare pe termen mediu.
"România nu are o strategie pe termen mediu. Evolutia tarii e pur întâmplatoare, sau mergem din accident în accident. Din trei în trei luni, Executivul anunta ca iesim din criza, iar la sase luni ca criza se adânceste", a spus deputatul PSD.
El a aratat ca agricultura tarii este în faliment, România fiind singura tara a UE care nu-si sprijina fermierii, situatia fiind dezastruoasa si în domeniul sanatatii sau al educatiei.
"Guvernul are masuri anti-criza în vorba, iar ravagiile crizei se vad în fapte", a afirmat parlamentarul social-democrat, care considera ca " asa-zisele masuri anticriza ale Guvernului Boc sunt palide si pot prelungi criza ".
"Nu exista masuri de creare si de mentinere a locurilor de munca, nu exista masuri care sa reporneasca motoarele economiei", a spus Bejinariu, subliniind ca ritmul de crestere al numarului de someri în tara este de trei ori mai mare decât media din tarile UE.
Totodata, Eugen Bejinariu a aratat ca România risca sa intre într-o criza a datoriilor pentru ca Ministerul de Finante continua sa se împrumute de la bancile comerciale, mentionând ca în luna ianuarie 2010 au fost platite câte 2,7 milioane de euro pe zi pentru dobânzile acumulate la creditele contractate.
Deputatul PSD a avertizat si asupra exploziei datoriei publice în 2010 la 40 la suta din PIB, care depaseste pragul de sustenabilitate de 35 la suta.
"Guvernul Boc prefera varianta simpla. Când are nevoie de bani taie la întâmplare din cheltuieli", a mai spus deputatul PSD.
Articol preluat din Mediafax
 
 
  Articole si interviuri din presa
 
© Bejinariu.ro 2008