Deputatul Bejinariu sustine ca presedintele Romaniei ar trebui sa aiba doar un singur mandat, de cinci ani
2009-11-28 - Obiectiv de Suceava Eugen Bejinariu
Parlamentarul social-democrat sucevean este de parere ca si lui Mircea Geoana “îi ajunge un singur mandat” iar pentru ca presedintele sa aiba doar un singur mandat va fi initiat un demers de modificare a Constitutiei
Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a declarat, vineri, într-o conferinta de presa, ca va propune ca prin modificarea Constitutiei sa fie introdusa o limita de un singur mandat pentru presedintele României, considerând ca ar fi suficient. Bejinariu a spus ca, în cadrul discutiilor privind revizuirea Constitutiei, va propune ca presedintele sa aiba doar un singur mandat, de cinci ani. "Cine a avut un mandat de presedinte, sa mearga apoi sa-si scrie memoriile. Unul despre de câte ori a sarit gardul la Cotroceni, câte oi a tuns si de câte ori a dansat, sau altul despre câte întâlniri a avut, câte vizite a efectuat si câte realizari", a spus Bejinariu.
El considera ca este suficient un singur mandat de cinci ani pentru presedinte si ca inclusiv pentru Mircea Geoana ar trebui sa aiba un singur mandat, daca va fi ales în aceasta functie în urma alegerilor prezidentiale. Liderul PSD Mircea Geoana a declarat, joi, ca grupurile parlamentare ale PSD vor initia procedura de modificare a Constitutiei, urmând ca anul viitor sa fie convocat un forum constitutional. "Anul viitor vom convoca si voi initia un forum constitutional, pentru ca atunci când vorbim despre Constitutia Republicii noastre va trebui sa avem o dezbatere serioasa cu cei mai buni specialisti, asezata, în afara acestei patimi electorale pe care o traversam, si în afara acestui mod extrem de speculativ în care domnul Basescu se joaca cu institutiile fundamentale ale statului", a spus Geoana. (D.P.)
Articol preluat din Obiectiv de Suceava
 
 
  Articole si interviuri din presa
 
© Bejinariu.ro 2008