Deputatul Bejinariu il acuza pe Basescu de prelungirea crizei guvernamentale
2009-10-19 - Monitorul de Suceava Eugen Bejinariu
PSD Suceava îl acuza pe presedintele României, Traian Basescu, de faptul ca prelungeste criza politica si guvernamentala prin ignorarea nominalizarii facute de partidele parlamentare, cu exceptia PD-L, pentru functia de premier. Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a declarat, la sfârsitul saptamânii trecute, într-o conferinta de presa, ca „presedintele jucator” tine tara în haos si ca forteaza Constitutia, la fel ca si în alte împrejurari, în cei cinci ani de mandat, uneori chiar cu sprijinul Curtii Constitutionale. „De fiecare data a fortat Constitutia si s-a strecurat printre prevederile acesteia si cu ajutorul celor care sunt la Curtea Constitutionala. Trebuie sa spunem lucrul acesta deschis, domnii judecatori de la Curtea Constitutionala de foarte multe ori, la rândul lor, au driblat prevederile constitutionale si au dat raspunsuri în coada de peste. Presedintele a avut ocazia în acest moment sa puna punct crizei si a refuzat acest lucru. Acum adânceste criza politica si criza economica din România”, a declarat deputatul. Acesta a aratat ca premierul desemnat de presedinte, Lucian Croitoru, nu are sustinere politica, si prin urmare lucrurile vor continua în aceeasi nota. Potrivit parlamentarului sucevean, scopul acestor tergiversari ar fi prelungirea mandatului actualului Guvern demis de Parlament, „care în 9 luni de mandat nu a facut decât sa execute ordinele de la Cotroceni si a venit în fata natiunii cu teme false, gen legea educatiei, legea pensiilor, legea salarizarii, pe care a vrut sa le adopte prin asumarea raspunderii Guvernului”.

Pentru PSD, PD-L a trecut în opozitie

În opinia lui Bejinariu, tabloul pictat de presedintele Traian Basescu- „noua luni cu mâna lui Emil Boc si de doua saptamâni cu mâna lui” arata criza, somaj, miscari sociale, într-un cuvânt haos.
„În Parlament s-a format o noua majoritate, presedintele este obligat sa tina cont de optiunea acesteia, ceea ce nu a facut si nici nu face. Parlamentul se va întruni saptamâna viitoare în sedinta comuna si va sesiza Curtea Constitutionala cu privire la conflictul între institutii- Parlament-Presedintie”, a afirmat Bejinariu, care a mai precizat ca, din punctul de vedere al social-democratilor, la aceasta ora PD-L este în opozitie, deoarece a ramas minoritar în Parlament. „Presedintele Traian Basescu doreste sa mentina PD-L la butoane pentru a avea acces la resurse si a încerca sa fraudeze alegerile si încearca prin discutii si racolari sa produca aceeasi fractura din 2004, vrea ca cineva sa rupa aceasta majoritate solida, de 65 la suta. Nu se va întâmpla”, a mai spus deputatul Eugen Bejinariu.
Articol preluat din Monitorul de Suceava
 
 
  Articole si interviuri din presa
 
© Bejinariu.ro 2008