Deputatul Bejinariu arata ca un parlament unicameral contravine recomandarilor UE
2009-10-24 - Obiectiv de Suceava Eugen Bejinariu
Senatorul Mīrza sustine ca referendumul pentru un parlament unicameral a fost organizat tocmai pentru a sustine candidatura lui Traian Basescu la alegerile prezidentiale

Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, coordonatorul la nivel judetean al campaniei electorale a lui Mircea Geoana, considera ca referendumul pentru un parlament unicameral este inoportun, din moment ce exista o recomandare la nivelul Uniunii Europene ca toate statele membre sa aiba parlament bicameral pāna īn 2013, cel tārziu. „Basescu vrea un Parlament cu o singura camera, din care sa faca parte doar PD-L. Nu se poate asa ceva, iar votul majoritatii cetatenilor tarii va fi pentru democratie. Acum 20 de ani am luptat pentru democratie, ca poporul sa decida, si nu o singura persoana”, a mai spus Eugen Bejinariu.
Īn opinia sa, Traian Basescu nu are de gānd sa puna īn practica ceea ce solicita prin referendum. „Acest referendum este oricum inutil pentru ca Traian Basescu nu tine cont de majoritati”, a spus Eugen Bejinariu. El a apreciat ca, dupa parerea lui Traian Basescu, nici majoritatea care l-a votat īn 2004 nu e valabila pentru ca nu era īnregistrata la Tribunal. „Traian Basescu a facut slalom prin Constitutie, ajutat de judecatori de la Curtea Constitutionala”, a spus deputatul PSD, care a mentionat ca acesta nu ia īn considerare actuala majoritate care exista īn Parlament.
De asemenea, senatorul social-democrat sucevean, Gavril Mīrza, lider al organizatiei judetene Suceava a PD-L, este nemultumit de faptul ca se organizeaza acest referendum īn aceeasi zi cu turul īntāi al alegerilor prezidentiale. Gavril Mīrza este de parere ca referendumul a fost facut doar pentru a sustine candidatura lui Traian Basescu, caz īn care liderul social democratilor din judetul Suceava considera ca “am putea sa declansam referendum pe problemele existente īn toate localitatile”, sugerānd pe un ton ironic ca nu ar strica sa fie consultati cu privire la legalizarea prostitutiei si consumului de droguri usoare nici cetatenii din comune īndepartate ale judetului, cum ar fi Izvoarele Sucevei sau Ulma. (Dan PRICOPE)
Articol preluat din Obiectiv de Suceava
 
 
  Articole si interviuri din presa
 
© Bejinariu.ro 2008