Benjinariuil trimite pe Flutur in partidul independentilor
2010-04-17 - Monitorul de Suceava Eugen Bejinariu
Vicepresedintele Organizatiei Judetene Suceava a PSD, deputatul Eugen Bejinariu, considera ca vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur ar trebui sa demisioneze din partid si sa se înscrie eventual în „partidul independentilor”. Bejinariu crede ca modul nedemocratic de ocupare a celor patru noi functii de prim-vicepresedinte la nivelul PD-L, pe lista presedintelui si nu prin vot uninominal, ar trebui sa-l supere pe Flutur, aflat în carti pentru una din functiile respective. El a amintit ca Gheorghe Flutur, pe când era în PNL, i-a reprosat presedintelui de atunci, Calin Popescu Tariceanu, tocmai modul de ocupare a functiilor în partid pe baza de liste.
„Consider ca domnul Gheorghe Flutur ar trebui sa fie consecvent cu el însusi si sa plece din PD-L. Ne aducem foarte bine aminte ca în momentul în care a plecat din PNL, acest lucru i l-a reprosat lui Calin Popescu Tariceanu, aceasta lista. Când a fost sincer cu el însusi, atunci sau acum? Daca îsi va da demisia din PD-L, înseamna ca a fost sincer tot timpul. Poate sa treaca si domnia sa la partidul independentilor al lui Gabriel Oprea. Chiar si presedintele Traian Basescu a criticat modul în care PD-L vrea sa-si aleaga prim-vicepresedintii, spunând ca e dovada de bolsevism si nu o dovada de reformare a partidului”, a declarat Bejinariu.

„Boc este un prizonier al greilor din partid, o papusa de atele careia trag prea multi papusari”
În opinia parlamentarului social democrat, modul în care PD-L vrea sa-si desemneze prim-vicepresedintii reprezinta „o dovada a cangrenarii sistemului politic de catre PD-L”, iar presedintele PD-L, Emil Boc, nu este decât „un prizonier al greilor din partid, o papusa de atele careia trag prea multi papusari”.
„Stim bine ca greii PD-L reuniti în tripleta „BVB”, adica Blaga, Videanu, Berceanu, au insistat initial pentru votul uninominal, fiind convinsi ca, gratie functiilor domniilor lor în Guvern, se vor alege fara probleme. Lovitura era dubla, pentru ca prin alegerile directe ar fi fost înlaturati noii PD-L-isti, adica vechii liberali. Am vazut foarte bine ca Traian Basescu a intuit aceasta miscare si l-a chemat la discutii pe domnul Boc, convenindu-se asupra acestui sistem de lista cu cei patru prim-vicepresedinti. Dar sigur conditia era ca în prim-plan sa nu mai fie vechile figuri, ci omeni noi gen Anastase, Stolojan, Flutur sau Negoita. Boc însa a cedat presiunilor greilor din partid, fiind înclinat sa-l includa printre cei patru si pe Videanu, de care vedem ca seful statului nu mai vrea sa auda”, a mai spus Bejinariu.
Articol preluat din Monitorul de Suceava

Articole si interviuri din presa