Bejinariu propune ca presedintele Romaniei sa poata avea un singur mandat
2009-11-28 - Monitorul de Suceava Eugen Bejinariu
Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a declarat ca daca va fi modificata Constitutia în perioada cât este el parlamentar va propune si va sustine limitarea mandatelor presedintelui României de la doua la unul, cu durata de 5 ani.
„Cine a avut un mandat de presedinte sa mearga sa-si scrie memoriile. Ce a facut, de câte ori a sarit gardul la Cotroceni, de câte ori a tuns oile, de câte ori a dansat si multe altele.
Altii poate vor putea sa scrie câte întâlniri la nivel international au avut, câte vizite la nivel de sefi de state au facut si au primit. Dupa 20 de ani de la Revolutie, cred ca este de ajuns un mandat de 5 ani pentru presedinte”, a declarat, în conferinta de presa, Eugen Bejinariu.
Întrebat de când ar trebui sa intre în vigoare o astfel de modificare, daca s-ar opera, Bejinariu a raspuns ca „si lui Mircea Geoana îi ajunge un mandat”. Parlamentarul sucevean a aratat ca, daca Mircea Geoana va câstiga alegerile pentru Presedintia României, Guvernul Iohannis va fi instalat pâna de Craciun si si-a exprimat convingerea ca aceasta este cea mai buna solutie pentru România. „Avem un presedinte bataus si nici macar nu se bate cu cei de categoria lui. Traian Basescu a inventat teme false, se comporta ca un lider al opozitiei, dar e la putere de 15 ani. Cinci ani ca presedinte, cinci ca primar general si cinci ani ministru. În 30 de zile de campanie nu s-a discutat de realizari, ci actualul presedinte a facut numai acuzatii. Era normal sa faca un bilant al perioadei 2005-2009, dar nu are ce sa spuna”, a spus Eugen Bejinariu. Deputatul a mai tinut sa precizeze ca acest protocol de colaborare dintre PSD si PNL nu este unul împotriva presedintelui Traian Basescu, ci împotriva crizei din România, un protocol „în care doua partide si-au dat mâna pentru a aduce România în zona pozitiva”.
Articol preluat din Monitorul de Suceava
 
 
  Articole si interviuri din presa
 
© Bejinariu.ro 2008