Bejinariu lauda rezultatele guvernarii Nastase si critica pe cele ale puterii de dreapta
2008-05-27 - Obiectiv de Suceava Eugen Bejinariu
Deputatul PSD de Suceava, Eugen Bejinariu, a laudat, ieri, īn conferinta de presa, reazultatele pe care fostul Guvern condus de Adrian Nastase le-a avut si a criticat puterea de dreapta, referindu-se atāt la guvernele din perioada 1996 - 2000, cāt si la guvernul Tariceanu. El a aratat ca PSD preluase guvernarea īn 2000 īn conditiile unei recesiuni economice dramatice si s-a chinuit doi ani ca sa aduca Romānia la nivelul economic al anului 1996. Apoi, parlamentarul sucevean a aratat ca este meritul Guvernului condus de Adrian Nastase faptul ca Romānia a reusit sa se adere la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, sa adere la NATO, sa elimine vizele si sa aiba o crestere economica semnificativa. La acestea se adauga scaderea inflatiei si īncepuse sa faca reforme notabile īn sistemul de protectie sociala si īn cel al agriculturii.

Īn antiteza, el a aratat ca senatorul PD-L de Suceava, Gheorghe Flutur, are un comportament total nedemocratic si ar merge pāna acolo īncāt sa īnchida granitele tarii, īnsa nu poate face acest lucru. Totodata, Eugen Bejinariu l-a acuzat pe Gheorghe Flutur ca a provocat mult rau īn sistemul agricol din Romānia, īndeosebi prin reducerea subventiilor date agricultorilor.
Apoi, Eugen Bejinariu a mai prezentat alte rezultate ale guvernarii PSD, spunānd ca īn perioada cāt Guvernul a fost condus de Adrian Nastase s-au construit circa 40.000 de apartamente ANL, s-au facut 450 de sali de sport si 100 de kilometri de autostrada. Totodata, deputatul PSD a amintit de faptul ca Guvernul Nastase a īncheiat un contract pentru construirea autostrazii Transilvania la pretul de 2,6 miliarde de euro, pe cānd Guvernul Tariceanu a reusit contra-performanta de a face ca autostrada respectiva sa coste 7 miliarde de euro, īn conditiile īn care nu s-a lucrat deloc.
Īn final, deputatul Eugen Bejinariu a invitat puterea de dreapta sa īsi prezinte realizarile, precizānd ca prin puterea de dreapta īntelege nu numai PNL, ci si PD-L. (Dan PRICOPE)
Articol preluat din Obiectiv de Suceava
 
 
  Articole si interviuri din presa
 
© Bejinariu.ro 2008