Bejinariu cere demisia ministrului Educatiei
2010-04-19 - Monitorul de Suceava Eugen Bejinariu
Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu cere demisia ministrului Educatiei, Daniel Petru Funeriu, care în opinia sa este o catastrofa pentru sistemul de învatamânt. Bejinariu a facut referire la proiectul Legii educatiei nationale, propus de ministerul de resort, despre care a spus ca nu este benefic sa fie pus în practica.
„Legea nu este benefica, nu este buna. Domnul Funeriu o fi specialist bun pentru domnia sa, însa pentru postul de ministru al Educatiei este o catastrofa si în continuare îi cerem demisia”, a declarat Bejinariu. El a spus ca PSD a depus zece amendamente la proiectul Legii educatiei, printre care si cel referitor la interzicerea oricarei activitati politice în scoli.
„Am propus ca în toate spatiile destinate educatiei si formarii profesionale sa fie interzise activitatile politice si orice activitate care încalca normele de moralitate si poate pune în pericol sanatatea si integritatea fizica sau psihica a copiilor si tinerilor. Activitatile din învatamântul preuniversitar vor fi aparate astfel de ingerinte politice, de manipulari si încercari de influentare politica a parintilor, bunicilor sau tutorilor”, a explicat deputatul PSD de Suceava. Printre amendamentele social democratilor la proiectul Legii educatiei nationale se numara cel cu privire la învatamântul cu predare în limba minoritatilor. Forma actuala a legii prevede ca toate disciplinele se studiaza în limba materna, cu exceptia limbii si literaturii române. PSD extinde exceptiile si la disciplinele istorie si geografie.
„Elevii vor cunoaste istoria României cu denumiri, evenimente si stari specifice poporului român. Denumirile din geografia tarii vor avea exprimarea cea mai corecta în limba româna”, a motivat Bejinariu. Unul dintre amendamente se refera la organizarea concursurilor pentru ocuparea catedrelor în învatamântul preuniversitar, social democratii propunând ca acestea sa se desfasoare la nivelul Inspectoratelor Scolare Judetene si nu la nivelul scolilor, situatie care a provocat de-a lungul anilor „mari nereguli, nedreptati si disfunctionalitati în viata scolii”.
Articol preluat din Monitorul de Suceava
 
 
  Articole si interviuri din presa
 
© Bejinariu.ro 2008